Debito Inkasso

Debito

Fremtidens inkasso – hvad er det? Hos Debito arbejder man med inkasso og inddrivelse af fordringer – f.eks. ubetalte fakturaer…

 • Virksomhed
  Debito ApS
 • Lokation
  Aalborg
 • Branche
  fintech, inkasso
 • Website

Fremtidens inkasso – hvad er det?

Hos Debito arbejder man med inkasso og inddrivelse af fordringer – f.eks. ubetalte fakturaer fra debitorerne. Mens man på den en side ønsker at få kundernes penge inddrevet så hurtigt og effektivt som muligt, har man samtidig en interesse i at bevare det gode kundeforhold.

Selve processen med inddrivelse er i høj grad en dialog og en kommunikationsproces mellem to parter og derfor er det kritisk, at etablere dialog med parterne på bedst mulig vis.

Kan man bruge AI og machine learning?

Der er mange populære områder og buzzwords i IT-verdenen og lige pt. drejer det sig om kunstig intelligens (Artificial Intelligence / AI) og Machine Learning (ML). Når man arbejder med dialog mellem mennesker og sagsgange med tusindvis af muligheder, er det oplagt at kigge på både AI og ML.

 • Kan man detektere, hvilken kommunikationsform der er mest effektiv?
 • Er det muligt, at se hvilket tidspunkt der er højst sandsynlighed for betaling?
 • Kan man datamine andre eksterne oplysninger og lave en algoritme der kan se en misligholdt fordring på forhånd?

“Det er utroligt spændende, hvad vi har fået ud af forløbet og der er ingen tvivl om, at vi har fået gode inputs til fremtidens inddrivelse.”

De studerende lavede en prototype på en app, der kan visualisere data for Debitos kunder, så de kan se et estimat over tidspunkter ift. hvornår man kan forvente sine fordringer inddrevet. Dermed kan man optimere processerne for inkasso.

Visualisering af data
Opsummering

Samarbejdet i Solution Hub har været utroligt gavnligt for innovationsprocessen i Debito og der er givet uvurderlige inputs til udviklingen af fremtidens inkasso. At der oven i købet er kommet konkrete implementationer og løsningsforslag ud af forløbet er en kæmpe bonus.

Forløbet har givet Debito flg. outputs:

 1. Bud på kommunikation mellem debitor og kreditor
 2. Data-drevne algoritmer til at detektere den optimale kommunikationsform
 3. En app til visualisering af data for kunder (kreditorer)

Kom i gang i dag

Spar ressourcer på at udvikle løsninger hurtigere.
/kontakt
Arrow-up